Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Montale Parfum Vissza az előző oldalra

Montale Parfum – Luxus parfümök valódi oud-olajjal

A Montale Parfum a világ egyik legkülönlegesebb parfüm-márkája. Alapítója, Pierre Montale sok éven át a szaúdi királyi családnak – királyoknak, királynőknek, hercegeknek és hercegnőknek – készített parfümöket. Ezek fő alapanyagát a Nyugaton kevéssé ismert agarfa olaj vagy oud képezi. Miután keleti útjáról visszatért Franciaországba, megnyitotta saját bemutatótermét Párizsban, ahol bemutatta káprázatos alkotásait. A delejes erővel bíró kompozíciók hamar az egyik legelismertebb luxus parfüm-márkává emelték a Montale-t.



Az értékes oud-olaj
Az agarfa-olaj vagy ismertebb nevén oud évszázadokon keresztül a keleti nemesség titka volt. Délkelet-Ázsiában terem, de a legjobb minőségű az indiai Asszám tartományból érkezik. Az oud gyakorlatilag az Aquialara fa hihetetlenül értékes gyantája. Ami miatt értéke az aranyénak másfélszerese, hogy a fának legalább 50 évesnek kell lennie, és a roppant gazdag, sötét színű olajat ezer éve alkalmazott, titkos folyamaton keresztül nyerik ki. Az olaj illata kámforos, füstös, fás, földes, dohányos - ördögien komplex és vonzó. Az oud illata elsőre talán különösnek hat a tapasztalatlan orr számára, azonban varázslatos tulajdonsága az, hogy minél tovább viseljük, annál gazdagabbnak és ellenállhatatlanabbnak hat.

Az oud - mint parfüm-olaj - hatása hipnotikus: nem véletlen, hogy századokon keresztül a keleti királyi családok kiváltsága volt a használata. Pszichoaktív anyag, melyet a buddhista gyakorlók is gyakran használnak meditációik során, ugyanis eltávolítja a kimerültséget, frissíti a testet és a tudatot, elűzi a negatív energiákat és felkelti a belső erőt. Gyakran említik a neurózisok, és egyéb idegi alapú rendellenességek legjobb ellenszereként.

Az oud olajat tartalmazó értékes parfümök mindemellett valódi szerelmi „bájitalok”: a keletiek szerint igazi afrodiziákumként, vágyfokozóként hatnak. Nem csoda, hogy hihetetlen becsben tartják őket.

Használjuk mértékkel!
A Montale parfümökre kivétel nélkül jellemző, hogy igen sokáig megmaradnak a bőrön. Az Aoud vonalba tartozó alkotások pedig már-már szinte hihetetlenül tartósak és potensek. Ügyeljünk arra, hogy mértékkel használjuk őket (egy, legfeljebb két fújás elég). Illatuk egész nap elkísér bennünket.
                                         

Fontos linkek:
A teljes Montale-választék: Montale parfüm
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio